Bezienswaardigheden van Camperplaats Vechtdal

Het Museum Palthehof in het Overijsselse dorp Nieuwleusen

Is een museum in het Overijsselse dorp Nieuwleusen. Het museum dankt zijn naam aan de familie Palthe. Het is gelegen in het Palthebos.

Ga naar de website

 

Kunstmuseum de Fundatie in Zwolle

Is een museum voor beeldende kunst in de Overijsselse hoofdstad Zwolle. Museum de Fundatie is onderdeel van de stichting Hannema-de Stuers Fundatie, waar ook Kasteel het Nijenhuis in Heino onder valt.

Ga naar de website

 

Waanders in de Broerenkerk van Boekenkerk

Is hét boekenparadijs van Zwolle in de prachtige 15-eeuwse Broerenkerk, in 2013 getransformeerd tot 'boekenkerk'. U cadeau onder de prachtige gewelven van de Broerenkerk een boekenaanbod van ruim 1.000 m² aan fictie, non-fictie, tijdschriften en een moderne combinatie van kantoor- en fictie-artikelen. Laat u beschikbare door kasten vol Nederlands- en Engelstalige literatuur, van toptien- auteurs tot onbekende pareltjes en klassiekers uit de wereldliteratuur. En natuurlijk door alle bekenden en minder bekende titels op het gebied van wetenschap, psychologie, filosofie, gezondheid en nog veel meer!

Ga naar de website

 

Een pretpark met een Dinosaurus-thema "Dinoland" in Zwolle

Is een themapark in de Overijsselse stad Zwolle. Het speel- en doepark omvat een binnen- en buitenomgeving met tal van speeltuigen en nagebouwde dino's. Het indoorgedeelte bevat onder meer een paleolab waar men edelstenen kan zoeken. Alles staat in het teken van dinosauriërs

Ga naar de website

 

De Peperbus, van eigenlijk Onze-Lieve-Vrouwetoren, te Zwolle

Is een laatgotische toren in Zwolle hoort bij de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming. "Peperbus" is eigenlijk de bijnaam van de Onze-Lieve-Vrouwetoren, die de toren dankt aan zijn vorm, die lijkt op een peperbus. Met zijn hoogte van 75 meter is de markante toren al van veraf te zien

Ga naar de website

 

Museum Staphorst, het cultuur en historisch hart van Staphorst.

Het cultuurhistorisch hart van Staphorst

Ga naar de website

 

Inspirerende en experimentele tuinen van Mien Ruys

30 inspirerende  tuinen  met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De  tuinen  zijn het levenswerk van  Mien Ruys , één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw.

Ga naar de website

 

Ontdek de interesse geschiedenis van Landgoed Dickninge

Het 175 hectare grote landgoed Dickninge in Engelse landschapsstijl heeft een bewogen geschiedenis. Op het landgoed treft men diverse opmerkelijke planten aan.

Ga naar de website

 

Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Met de meer dan 30 attracties beleef je een gegarandeerde dag!

Ga naar de website

 

Het mooiste openluchtbad van Nederland het Heuveltjesbosbad.

Het Heuveltjesbosbad is in 2013 en 2015 uitgeroepen tot het “Mooiste openluchtbad van Nederland”. ....

Ga naar de website 

"Neem de ruimte, vergeet de tijd". 

 korte video

https://www.vechtdaloverijssel.nl/